Za mešanim pevskim zborom Adoramus, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, je zelo uspešen koncert gospel in popularne glasbe. Nedelja, 22. maj bo mnogim, ki so se koncerta udeležili (ocenjujejo, da jih je bilo v publiki okrog tisoč), dolgo ostala v res lepem spominu.

Koncert je trajal slabi dve uri in v tem času so nam pevci ponudili veliko energične pa tudi legendarne glasbe. Poleg mešanega pevskega zbora, sta nastopila tudi otroški in mladinski zbor, ki prav tako delujeta v sklopu kulturno-umetniškega društva Adoramus. Sicer bolj klasičen zbor je od statičnih odrskih nastopov s tem koncertom prešel na nivo veliko večje sproščenosti na odru in zborovskih koreografij. Poleg tega je zbor dokazal, da dobro zveni kot celota, obenem pa skriva tudi veliko odličnih solistov. Od veselja pa do solz so se vrstila čustva, ki so jih poslušalci pa tudi nastopajoči čutili ob odlični glasbi in njihovi izvedbi, pri vsaki skladbi pa so nam pevci pričarali malo drugačno atmosfero in presenetili z zanimivo točko, koreografijo, oziroma postavitvijo.

Koncert se je začel s pesmijo, ki smo jo lahko slišali tudi na prejšnjem gospel koncertu Adoramusa pred šestimi leti. To je Hallelujah Leonarna Cohena, ki jo poznamo v različnih verzijah, tokrat s slovenskim besedilom. Tej umirjeni skladbi je sledil sklop gospel pesmi. V prvi, Everytime I Feel The Spirit, se je zboru na odru pridružil tudi dober poznavalec gospel in zabavne zborovske glasbe, Matej Virtič, ki ga poznamo kot vodjo več zasedb, najbolj znani sta vokalna skupina A-Kamela in zbor Bee Geesus. Pevcem se je na odru pridružil kot beatboxer in z ritmom prispeval še dodatno energijo. Sicer pa so pevci Adoramusa z Matejem Virtičem in njegovo kolegico Barbaro Grabar v aprilu preživeli uspešno intenzivno vajo, ki je zboru dala predvsem večji občutek za ritem v popularni in gospel glasbi. Otroški in mladinski zbor sta se vsak predstavila z dvema pesmima, oba pa je vodila Lucija Treven, ki sicer vodi samo mladinski zbor, tokrat pa je nadomeščala še zborovodjo otroškega zbora, Nežo Novak. Oba zbora, kot je bilo tudi za pričakovati, sta dokazala, da se za prihodnost zborovskega petja v Logatcu, ni bati.

Zbore je skozi celoten koncert spremljal band. Na klavirju je bil to Aleš Ogrin, Rok Škrlj na basu, Gašper Peršl na bobnih in kitarist Simon Brand. Najbolj so do izraza prišli predvsem v bolj rockovsko obarvanih pesmih, torej na primer v pesmi Proud Mary ter venčku Tribute to Queen, z najboljšimi inserti pesmi tega banda, ki je navdušil predvsem tiste, ki so takšne pesmi poslušali v mladosti. Med odzivi je bilo slišati tudi take, ki bi z veseljem stekli na oder in se pridružili zboru.

Ob legendarni pop glasbi prejšnjega stoletja ni šlo brez Michaela Jacksona in njegove čutne Heal The Wold, ki poziva k miru in strpnosti, ter Abbe in njihove pesmi Mamma Mia, kjer so pevci pokazali res veliko sproščenost in podobna se je čutila tudi pri pesmi Raya Charlesa, Hit The Road Jack.

Zbor pa se ni predstavil le kot celota, ampak tudi po sekcijah. Tako je ženski del zbora presenetil s pesmijo It's Raining Man, saj je pred tem pa kar na odru, klub jasnemu vremenu, z rokami ustvaril učinek dežja. Moški del zbora je bil bolj šaljiv. Oblečeni v naramnice in kravate so zapeli šaljivo Lollipop.

Na koncertu se je proti koncu našlo tudi nekaj za ljubitelje slovenskih pesmi. V prvi v tem sklopu, popevki Med iskrenimi ljudmi, se je odlično odrezala solistka Terezija Mezeg. Po še eni umirjeni, Nad mestom se dani, je sledilo popolno nasprotje, poskočna pesem Letečih potepuhov, Bicikl.

Celoten program sta spretno in tempu koncerta primerno povezovala člana zbora Neža Knapič in Miha Rus, ki se je po odru vozil kar s kolesom, saj je prišel od daleč, z Brezovice. Na koncu sta nas povabila, da vsi skupaj zapojemo že tisto skoraj ponarodelo, Dan ljubezni, saj je ta pesem prav naslednji dan ob 18. uri zazvenela istočasno tudi po celi Sloveniji. S tem smo se torej priključili vseslovenski akciji, ki poziva ljubezni in prijateljstvu, ter sklenili res lep koncert, ki bo po Logatcu in okolici odmeval še mesece.

Eva Godina

Related Post

Dirigent

Sledite nam