Mladinski pevski zbor sv. Nikolaja že več let prepeva pri nedeljskih bogoslužjih, sodeluje pri območnih in regijskih revijah, prireditvah ob materinskem dnevu, v predbožičnem in božičnem času in tudi na najrazličnejših festivalih in nastopih. Trenutno zbor sestavlja okoli 30 nadebudnih pevcev in pevk, v starosti med 11. in 17. leti. Pevci se dobivajo enkrat na teden; vsak petek ob 17:30 v zgornji učilnici logaškega župnišča.

Mesečno prepevajo pri maši, repertoar pesmi pa prispevajo tudi pevci sami s svojimi besedili, interpretacijami in predlogi. Pred večjimi nastopi kot sta vsakoletni božični koncert in sodelovanje pri reviji, se pevci dobijo tudi na intenzivnih sobotnih vajah, kjer vadijo po glasovih in posameznih delih. Ker je večina pevcev tudi instrumentalistov, sodelujejo pri izvajanju tudi s svojimi instrumenti in idejami. Tako poskušajo običajni repertoar pri mašah narediti čim bolj raznolik, pester in zanimiv. Pevci gostujejo tudi po drugih župnijah, družijo se z zbori iz drugih župnij ter tudi drugimi zbori v logaški občini. Tako so že večkrat prepevali v sestavu vseh mladinskih pevskih zborov občine Logatec in tako pod vodstvom različnih zborovodij pridobili nove izkušnje, znanja in navezali mnoga prijateljstva. Na vsakoletnem božičnem koncertu pevci in zborovodkinja izberejo pesmi iz božičnega repertoarja, ki so vsem najljubši, pevci pa s svojimi predlogi poskušajo pesmi predstaviti na samosvoj, mladosten način. Zbor je prepeval že z najrazličnejšimi in najodmevnejšimi inštrumentalnimi ter orkestralnimi sestavi, na območnih in regijskih prireditvah ter samostojnih koncertih kulturnega društva Adoramus.

Mladinski pevski zbor sestavljajo odlični pevci, ki jim je petje v veselje, glasba pa jim predstavlja velik del življenja. Vsako leto svoje veselje do petja in prijateljstvo zaključijo s končnim izletom, kjer je poleg prepevanja prisotno sproščanje in zaslužena zabava. Nazadnje so šli v kino, po predpraznični zimski Ljubljani in na koncert. S svojim veseljem do petja in mladostnim prepevanjem je zbor že marsikomu segel do srca.

Zborovodkinja

Lucija Treven: 040 502 740

Related Post

Dirigent

Sledite nam