Oratorij poteka vsako leto en teden v mesecu juliju. Skupina 30. animatorjev – vsako leto nas je več - skrbi za otroke v starosti 5 do 14 let. Don Bosco, začetnik oratorija, je leta 1846 ustanovil prvi oratorij sv. Frančiška Saleškega, leta 1859 pa kongregacijo don Boscovih salezijancev, ki so idejo oratorija še izpopolinili in nadaljevali.

V Dolnjem Logatcu smo z oratijem pričeli leta 1993, vsako leto se ga udeleži prek 100 otrok. Priprave animatorjev potekajo skozi vse leto, ob samem dogajanju pa smo z otroci vse dni od jutra do večera. Sestavni del programa je jutranja molitev, igrana igra, ki se nanaša na rdečo nit v tekočem letu, kateheze in različne delavnice kot na primer kuharska, športna, plesna, delavnica ročnih izdelkov... . Popoldanski program pa sestavljajo športne in družabne igre.Prava dogodivščina za vse je celodnevni izlet. Z avtobusom se odpravimo na kopanje, pojemo kakšno pico, pot nas je peljala tudi že na morje. Seveda je vsako leto izlet svojevrsten, drugačen in zanimiv.

Oratorij ima vsako leto novo temo in novosti, ki jih poskušamo uvesti, da bi bil za otroke še bolj privlačen. Druženje, zabava in delo nas povezujejo, spletajo pa se tudi nova prijateljstva. Skratka, oratorij je dogodek, ki se ga veselimo vsi, tako otroci kot tudi animatorji. Če imaš željo, se nam lahko z veseljem pridružiš. Ne bo ti žal!

Voditeljice oratorija sta Marta Cigale in Katarina Maček, pri izvedbi pa ji je pomagala ožja ekipa animatorjev, odgovornih za svoje področje in seveda ostali animatorji. Vsa vprašanja nam lahko zastaviš po elektronski pošti, z veseljem ti bomo odgovorili.

Kontaktna številka:

Marta cigale: 041 913 323
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Related Post

Dirigent

Sledite nam