MePZ Adoramus je na Mednarodnem zborovskem festivalu v Črni Gori osvojil prvo nagrado v kategoriji odraslih pevskih zborov, navdušil žirijo in prejel izvrstnih, zlatih 98 točk. Tekmovalno žirijo je prepričal z raznolikim repertoarjem, čistim zvokom, jasno intonacijo in izjemno energijo pevcev.

Po odličnem nastopu na 25. tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem aprila letos, na katerem je Adoramus prejel srebrno plaketo (doseženih odličnih 87,7 točk, kar je do zdaj najvišje število točk, ki jih je zbor dosegel na tem prestižnem zborovskem tekmovanju), se je zbor med 5. in 7. oktobrom udeležil še IV. mednarodnega zborovskega tekmovanja v Črni gori (Herceg Novi). Na tekmovanju je sodelovalo 10 zborov iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Črne gore, slovenske barve pa je pod vodstvom Marjana Grdadolnika zastopal Adoramus.

Adoramus je najprej nastopil na otvoritvenem koncertu festivala, kjer je nastopilo pet pevskih zasedb in publiko navdušil s skladbama Pa se sliš (K. Pahor) ter Laudate Dominum (Marjan Grdadolnik). Naslednji dan smo pevci v tekmovalnem programu predstavili program, ki smo ga nekaj dni pred tekmovanjem predstavili tudi domači publiki v cerkvi sv. Nikolaja. Tako, kot smo navdušili domače občinstvo, smo navdušili tudi mednarodno žirijo, ki so jo sestavljali predstavniki iz Srbije, Bosne in Hercegovine in Črne gore.

98 točk in zlato priznanje

Skrbno izbran program iz različnih časovnih obdobij (G. Palestrina - Sicut cervus, F. Mendelsshon: Richte mich Gott, T. Kverno: Ave Maris Stella, S. Vovk: Ta na solbici), dovršen nastop, pevci, ki dihamo kot eno, povezanost zbora, energija in žar v očeh pevcev, so zboru prinesli kar98 točk ter s tem zlato priznanje.

Poleg tekmovalnega programa smo pevci sodelovali pri bogoslužju v kotorski škofiji, se srečali s tamkajšnjim škofom mons. Ilijo Janjićem, ki je zboru razkazal najznamenitejše cerkvene objekte v mestu. Pevci smo si na poti na tekmovanje in domov ogledali še Ston, Kotor, Lovćen, Budvo ter druge kraje, za vse pa je bilo najlepše presenečenje obiranje mandarin v dolini Neretve, vožnja z ladjico ter prepevanje znanih melodij na njej. 

Pevci smo si bili po prihodu domov enotni: to je bilo še eno krasno pevsko tekmovanje, na katerem poleg petja ni manjkalo plesa, spoznavanja znamenitosti, odlične družbe ter edinstvene energije, ki je pevce še bolj povezala med seboj. Logatec in slovenski zborovski prostor sta tako bogatejša še za eno žlahtno odličje, zboru pa to daje še večji zanos za nadaljnje delo ter projekte v prihodnosti.

Related Post

Dirigent

Sledite nam